image
Sursa foto: Valeriu Cațer//facebook

VIDEO: Jurnalistul Valeriu Cațer a fost condus astăzi pe ultimul drum

Fostul nostru coleg, jurnalistul Valeriu Cațer, a fost condus astăzi pe ultimul drum. Valeriu, sau „Vulcan”, cum îl numeau prietenii, a fost înmormântat la Cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău.

Vestea despre decesul lui Valeriu „Vulcan” Cațer i-a șocat pe cei care l-au cunoscut încă din timpul studenției.

Roman Mihăieș, prieten: „Am fost buni amici, ne-am cunoscut în 1989. A fost un om sincer, săritor la nevoie și permanent încerca să te ajute cu ceva. A muncit foarte mult în presă. A absolvit facultatea de istorie, avea o pregătire foarte bună și știa să scrie știri calitative. Eu permanent îl încurajam să scrie mai mult, îi ziceam să încerce și proza, dar Dumnezeu l-a luat la ceruri”.

Sorin Mereacre, prieten: „Cel mai uman din toți oamenii pe care i-am cunoscut. Nu am întâlnit pe nimeni mai bun ca el. Niciodată pe nimeni nu a refuzat, a fost mereu deschis și dacă trebuia își dădea și haina de pe el. Nu pot să cred... Mă uit la el și parcă am o senzație de surrealism. Nu se poate așa ceva! Nu se moare la 50 de ani”.

Valeriu Manea, prieten: „A fost un luptător pentru dreptate, pentru românii de pretutindeni, el era un român desăvârșit. În 1992 a făcut și Drumul Crucii, a mers din Chișinău până la București pe jos împreună cu colegii lui. Era un activist civic destul de profund”.

Rudele lui Valeriu spun că starea lui de sănătate s-a agravat în ultima perioadă. Jurnalistul Valeriu Cațer a murit duminică, 23 ianuarie. Avea 49 de ani. El a făcut parte din prima promoție de tineri plecați la studii în orașele din România, în 1990. A fost fondator al primei organizații a studenților Basarabeni din București. În studenție, s-a remarcat ca luptător pentru Basarabia si pentru drepturile românilor basarabeni si bucovineni, pentru oprirea agresiunilor rusești de la Nistru, în 1992. După studiile la Istorie, în București, s-a întors acasă, la Chișinău, unde a lucrat în presă, fiind angajat la mai multe instituții media, scrisă sau electronică. În cariera sa, Valeriu ”Vulcan” a fost apreciat și de către cineaștii de la Chișinău.

comentarii: