image
Sursa foto: xconomy.com

Agenția Medicamentului din RM a autorizat condiționat vaccinurile Pfizer, AstraZeneca și Sputnik V

Agenția Medicamentului a autorizat condiționat vaccinurile incluse de Organizația Mondială a Sănătății în Lista de utilizare în urgențe - Pfizer/BioNTech și AstraZeneca.

Totodată, agenția confirmă și autorizarea vaccinului rusesc Sputnik V, anunțată mai devreme de liderul PSRM, Igor Dodon.

Vaccinurile anti-Covid au fost autorizate la ședința Comisiei Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

„Autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației”, precizează instituția.

Pentru autorizarea acestor vaccinuri vor fi emise Certificatele de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Precizăm că platforma COVAX a confirmat astăzi livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. Astfel, în țara noastră ar urma să ajungă în perioada 28 februarie - 3 martie, 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca, produs de Coreea de Sud.

Totodată, Guvernul României va aproba astăzi acordarea a 21.600 de doze de vaccin pentru Republica Moldova, la fel de la AstraZeneca.

Noutăţile partenerilor

comentarii: