image
Sursa foto: Getty Images

Leo Messi sare în ajutorul lui Ronaldinho! Suma pusă la bătaie pentru a-l scoate pe brazilian din închisoare

Leo Messi nu a rămas deloc indiferent faţă de necazurile pe care le are Ronaldinho cu justiţia. Argentinianul vrea să sară în ajutorul fostului lui coechipier de la Barcelona pentru a-l scoate din închisoare.

Ronaldinho este arestat de autorităţile din Paraguay pentru că a intrat în ţară cu un paşaport fals. Deşi a fost la un pas să scape din detenţie, instanţa s-a opus eliberării lui - acum Messi a angajat o echipă de avocaţi de primă mână pentru a face tot posibilul ca brazilianul să nu mai stea după gratii.

4 milioane de euro este suma pe care Messi a oferit-o avocaţilor drept onorariu.

Messi şi Ronaldino au jucat împreună la Barcelona, iar fosta vedetă braziliană este cel care i-a oferit pasa din care argentinianul a marcat primul său gol în culorile blaugrana. Iar la despărţirea de gruparea catalană în 2008, Ronaldinho a dezvăluit că marele lui regret este că nu poate juca împreună cu Messi mai mult timp.

Perioada maximă de detenţie preventivă în Paraguay este de şase luni.

Ronaldinho şi fratele său, Roberto Assis, au fost reţinuţi vineri, pentru folosirea de paşapoarte false, la numai câteva ore după ce fuseseră eliberaţi.

Fostul "Balon de Aur" fusese eliberat vineri, după un interogatoriu de şapte ore, în faţa unui judecător. Parchetul a anunţat ulterior, pe contul de Twitter, că a emis un mandat de arestare şi a solicitat plasarea în detenţie a celor doi, care au fost puşi la dispoziţia ministrului public.

Ronaldinho şi Roberto Assis au mers în Paraguay pentru promovarea unei cărţi, însă au devenit obiectul unei anchete judiciare, după confiscarea unor paşapoarte false din camera lor de hotel din Asuncion.

Procurorul care se ocupă de caz, Federico Delfino, a cerut vineri renunţarea la acuzaţii pentru cei doi, "cu condiţia ca ei să recunoască faptul că au comis infracţiunea de care sunt acuzaţi, adică deţinerea de documente false".

Comisarul Gilberto Fleitas susţine că Ronadinho a primit paşapoartele false de la agentul brazilian Wilmondes Sousa Lira, care a fost arestat.

"Cei doi au fost înşelaţi atunci când li s-au oferit documente paraguayene false. Informaţiile furnizate sunt foarte utile pentru demantelarea unei grupări criminale specializate în confecţionarea de acte false", a adăugat procurorul.

Fostul atacant brazilian a rămas fără paşaport la finalul anului 2018, după ce justiţia braziliană i l-a confiscat şi l-a amendat cu 2,5 milioane de dolari (2,25 de milioane de euro) pentru un proiect imobiliar ridicat într-o arie protejată. Sud-americanul nu a achitat amenda primită.

Ronaldinho a jucat ultima dată la Fluminense, în 2015, şi s-a retras din fotbal în ianuarie 2018.

Fostul star al lui PSG, Barcelonei şi Milanului a cucerit "Balonul de Aur" şi Cupa Mondială cu naţionala Braziliei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: