image
Sursa foto: Facebook

Cu cât s-a vândut păpușa croșetată Bernie Sanders: Creatoarea a donat toți banii

O femeie din Texas, care împletește păpuși reprezentând personaje celebre, l-a croșetat și pe Bernie Sanders în celebra ipostază care s-a viralizat pe internet. Păpușa a fost licitată pe internet și s-a vândut cu amețitoarea sumă de 20.300 de dolari. Creatoarea a donat toți banii unei asociații caritabile.

Senatorul american Bernie Sanders s-a transformat într-o mină de aur după apariția la ceremonia de învestire a președintelui Joe Biden. Celebra poză cu el stând zgribulit pe un scaun, picior peste picior și purtând mănuși croșetate s-a transformat în subiect de meme, în imprimeu pe tricouri și, mai nou, în păpușă.

Tobey King, o femeie din Texas care împletește păpuși reprezentând personaje celebre, nu putea să-l rateze pe Sanders. Ea a croșetat o păpușă care surprinde exact poziția din fotografie, picior peste picior, cu mască și ochelari, cu părul ciufulit, dar mai ales cu mănușile împletite.

„Nu a fost greu să fac mănușile, a trebuit doar să folosesc altă culoare”, a spus ea, potrivit The Guardian.

Păpușa de 23 de centimetri a făcut senzație pe contul de Instagram al lui Tobey, care s-a decis să o vândă pe eBay.

Licitația a pornit de la 5,50 dolari, iar Tobey a anunțat că va dona toți banii asociației caritabile Meals on Wheels, care se ocupă de îngrijirea bătrânilor singuri.

Păpușa s-a vândut cu 20.300 de dolari unui cumpărător care a dorit să rămână anonim.

Mai mult, Tobey a scos la vânzare și modelul (tehnica) de creare a păpușii Bernie Sanders, care a fost cumpărat de peste 30.000 de oameni, scrie digi24.ro.

Bernie Sanders a strâns 1,8 milioane de dolari de pe urma fotografiei

Senatorul de Vermont Bernie Sanders a strâns 1,8 milioane de dolari din vânzarea de produse făcute după fotografia cu el la învestirrea noului preşedinte Joe Biden, scrie G4Media.

Tricouri, pulovere şi alte produse au fost puse în vânzare pe site-ul său pe 21 ianuarie, iar stocurile s-au epuizat în 30 de minute. Un nou set de produse adăugate în weekend au fost vândute până luni dimineaţă, precizează un comunicat emis de echipa senatorului.

TwitterTwitter

„Jane (soţia sa - n.r.) şi cu mine suntem impresionaţi de creativitatea arătată de atât de mulţi oameni (…) şi suntem încântaţi să ajutăm locuitorii din Vermont care au nevoie”, a scris Bernie Sanders în comunicat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: