„Către președinte nu au fost făcute astfel de cadouri. Dacă au fost făcute către guvern, întrebați-i pe el. Noi tot ce solicităm e pentru cetățeni. Autospecialele de la Lukașenko la cetățeni au ajuns, de la Putin la fel. Ceea ce solicită alte elemente al puterii, întrebați-i pe ei”, a declarat astăzi Igor Dodon.

Iată ce spunea Recep Erdogan pe 18 octombrie, la briefingul susținut la Comrat împreună cu Igor Dodon:

„Ieri seara, începând cu ora 21.30, au sosit două autovehicule pentru combaterea demonstrațiilor în masă, abreviate TOMA, care vor fi folosite de Ministerul Afacerilor Interne. Până în ziua de astăzi v-am fost alături fără nicio discriminare. Am făcut tot ce am putut pentru dezvoltarea Moldovei și a regiunilor sale. Cu bunăvoința și ajutorul lui Alah, vom continua să fim alături de poporul moldovean și găgăuz”.

Precizăm că principalul obiectiv de producție al autovehiculelor TOMA este suprimarea revoltelor. Acestea sunt pe larg utilizate împotriva protestelor în masă în țări precum: Zimbabwe, Azerbaidjan, Libia și Kazahstan.

Mașinile TOMA sunt blindate și sunt echipate cu gaze lacrimogene, tunuri de apă și au o greutate de 40 de tone. „Nu poate fi oprită în niciun fel de activiști sau demonstranți”, se spune în descrierea a mașinii.