Cum să alegi corect o centrală termică?

Jurnal.mdJurnal.md

În primul rând, asigură-te că modelul ales răspunde măsurilor de siguranță prestabilite de cadrul legislativ european. În acest sens, este important ca centrala să fie asigurată cu mecanisme de protecție în cazul în care agentul termic este deconectat de prestator, în momentul când tu nu ești acasă. Respectiv, vei fi astfel sigur că atunci când lipsești de la domiciliu nu se produc scurgeri de gaz, care ar degenera într-o deflagrație de proporție. O altă măsură evidentă este prezența siguranței care funcționează atunci când în sistemul de încălzire lipsește apa, astfel încât să nu crească presiunea anormal de mare în radiatoare sau în boiler.

Nu uita că alegerea unei centrale termice bune ține neapărat de câteva criterii, precum sunt: tipul combustibilului (gaz natural sau combustibil solid), tipul centralei (gazeificată, electrică) și, bineînțeles, de spațiul locativ în care o vei amplasa. De aceea, se recomandă și se încurajează apelarea la specialiștii calificați care îți vor acorda o consultație completă și te vor ajuta să alegi corect anume modelul de care ai nevoie.

Ce producător să aleg?

Jurnal.mdJurnal.md

Pentru început trebuie să renunți la toate sfaturil de la prieteni sau rude, deoarece experiența pozitivă a unei persoane poate să nu fie neapărat benefică în cazul tău. Recomandarea de bază este să alegi producătorii în dependență de necesitățile directe pe care le ai față de centrală.

Dacă ai nevoie de un item longeviv, care să funcționeze impecabil și să arate laconic în interiorul locuinței tale, atunci poți alege o astfel de marcă precum e Buderus, care activează de câteva secole pe piața mondială, fiind lansat în 1731.

O altă opțiune ar fi marca Vaillant, care a apărut pe piața mondială de circa 140 de ani și de atunci își bucură consumatorii cu centrale termice de înaltă performanță și calitate. Important în acest sens este că produsele acestei mărci sunt longevive și fiabile, fiind ușor de încadrat în orice spațiu locativ.

Topul 3 al producătorilor cu renume impecabil este închis de compania Immergas, un producător italian cu circa 60 de ani de activitate, care își bucură clienții cu produse ușor integrabile în sistemul de încălzire al unei case, dar și a căror mentenanță nu presupune sume exorbitante.

Alegerea corectă a unei centrale termice nu ține doar de marca producătorului, iar înțelegerea acestui fapt îl ajută pe client să opteze pentru un produs tehnic calitativ. Pentru a achiziționa un cazan potrivit casei tale, care să-și îndeplinească funcțiile corect, trebuie să apelezi la specialiști calificați, pe care îi poți găsi ușor la Eurosanteh, pe adresa șoseaua Hâncești 142 ori la unul din numerele de telefon: 022 022 560 sau 068 272 991.