image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Denunț la PG: Președintele Igor Dodon ar putea fi cercetat penal pentru că a divulgat numele pacientei bolnave de COVID 19

Președintele Igor Dodon ar putea fi cercetat penal pentru dezvăluirea identității femeii bolnave de noul tip de coronavirus. Asta dacă procurorul general va da curs demersului depus de deputatul PPDA Liviu Vovc în acest sens.

„Ieri s-a întâmplat un lucru grav, o persoană cu funcție de rang înalt în stat a divulgat numele pacientei bolnave de coronavirus. Legea stabilește clar drepturile pacientului și unul e protecția datelor cu caracter personal. Președintele Igor Dodon i-a încălcat dreptul la protecția datelor cu caracter personal, îi poate afecta direct viața. Am transmis o scrisoare către procurorul general Alexandr Stoianoglo, un demers penal privind începerea urmăririi penale și atragerea la răspundere a persoanei care se face vinovată de această infracțiune”, a precizat deputatul, în cadrul unui briefing.

„Vedem că PG parcă ar dori să arate că se mișcă, dar, în același timp, nu au pornit urmărirea penală privind finanțarea PSRM. Haideți să vedem ce vor face acum”, a mai spus Liviu Vovc.

Deputatul PPDA a precizat că dacă PG va dispune inițierea acestei cauze, procurorul general Alexandr Stoianoglo este așteptat în Parlament să ceară ridicarea imunității președintelui, lucru care se poate întâmpla prin votul a 2/3 din deputați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: