image
Sursa foto: Parlamentul Republicii Moldova

Articol de băgat piciorul

Ce mărci de încălțăminte preferă demnitarii noștri și de unde le cumpără am aflat chiar de la ei. Dacă unii deputați și politicienii au evitat să răspundă, motivând că este o întrebare absurdă, alții ne-au răspuns prin Facebook chiar în timpul ședinței plenare a legislativului.

Valentina Buliga, deputat PD:

„Nu am o marcă preferată. Mă atrage comoditatea. Am încălțăminte de la ‚Zorile’, ‚Sandalini’, ‚Cristina’, ‚Geox’, ‚Bata’, ‚Inno’, ‚Aldo’. O cumpăr de la noi, Palermo, uneori, de la Strasburg, în perioada reducerilor”.

Maria Ciobanu, deputată PLDM:

„O sugestie pentru jurnalistele de pe holul Parlamentului de la Chișinău. Vă rog, mergeți și voi în teritoriu. Întrebați-i pe cetățenii de la firul ierbii (SIC!) ce mai fac. Recunosc, îmi este rușine pentru multe întrebări pe care ni le adresați nouă, deputaților. Da, avem păcatele noastre. Parlamentul, pe bună dreptate, a devenit cuvânt de ocară, dar ce ar trebui să vă răspund atunci când mă întrebați ce marcă de încălțăminte prefer? Este cumva Legislativul o casă de modă? Sau să vă spun legenda Mărțișorului în timpul ședinței de plen. Este mare lucru ca fiecare să-și cunoască meseria, să fie la înălțimea misiunii profesiei”.

Alina Zotea, deputată PL:

„Nu am o marcă preferată”.

Valeriu Ghilețchi, vicepreşedinte al Parlamentului:

„Nu am o marcă preferată. Îmi place încălțămintea comodă, preferabil din piele naturală. Cel mai des cumpăr din țară, din magazine specializate în vânzarea de încălțăminte, dar și de peste hotare”.

Vadim Pistrinciuc, deputat PLDM:

„Mie îmi place mai mult încălțămintea sportivă, nu am o marcă preferată. Port mărimea 42. Cumpăr încălțăminte de la noi și atunci când merg peste hotare, pentru că e mai mare alegerea și prețurile sunt mai bune. Ultima oară am cumpărat încălțăminte de la Iași”.

Maia Bănărescu, avocată a Poporului pentru drepturile copilului:

„‚MarcoTozzi’, ‚Tamaris’. Cumpăr de la magazine specializate”.

Gheorghe Brega, politician PL:

„Procur din Țară, ieftin și bun”.

Iurie Chiorescu, deputat PD:

„Pentru mine un factor determinant la procurarea încălțămintei este comoditatea, deoarece activitatea mea de deputat este una care presupune multă mișcare. Prioritatea mea sunt producătorii autohtoni”.

Elena Bodnarenco, deputat PCRM:

„Aș prefera ca Dvs. să vă interesați ce fel de proiecte de legi am elaborat eu”.

Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie:

„Nu am o marcă de încălțăminte preferată, de obicei, cumpăr de la piață sau centrul comercial de încălțăminte ‚Zorile’”.

Roman Boțan, deputat PL:

„De obicei, cumpăr încălțăminte de producție autohtonă, din Chișinău. Dacă v-aș indica mărcile comerciale și le veți publica, aș fi în situația nerespectării prevederilor art. 12 alin (2) lit. d) din Legea integrității Nr. 82 din 25.05.2017”.

Grigore Novac, deputat PSRM:

„Nici nu știu cum să vă răspund, nu am o marcă aparte, pe care o prefer, însă de o anumită perioadă am sesizat că producția celor de la ‚NL Collection’ este destul de calitativă”.

Mircea Eșanu, director executiv FISM:

„Mie îmi plac doi producători ‚Clarks’ și ‚Ecco’, ambele de bună calitate și foarte ușoare. Cred că în 90% din cazuri cumpăr încălțăminte când ies în afară sau am vreo deplasare. Evit să cumpăr din Republica Moldova, pentru că sunt cam cu 30% mai scumpe”.

Vitalie Moisei, șeful Direcției Educație a Centrului Național Anticuropție:

„Prefer să cumpăr de la ‘Zorile Outlet’. Nu am o marcă anume, cumpăr de obicei de la magazinul ‚Cristina’, pentru că e mai ieftin, iar uneori, dacă prind reduceri, și din alte magazine”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: