image
Sursa foto: jurnal.md

Fuhrerul Plahotniuc // Mai pe scurt

MAI PE SCURT, noi ar trebui sa schimbam Constitutia. Sa introducem o functie noua in stat, una care ar fi mai presus de toate celelalte demnitati și care s-ar numi functia de „Plahotniuc”. Nemții au avut „fuhrer”, iranienii au „aiatolah”, noi să avem „plahotniuc”.

Pentru ca nu este normal ca toti oamenii cu functii inalte din stat sa i se supuna unei persoane care nu are nici o functie in stat. Si nu e normal cand aceasta persoana decide cum sa fie cheltuiti banii nostri cu d-voastra. Deci, deputatii sa adopte o lege in care primul articol sa sune asa: „In Republica Moldova se instituie functia de „plahotniuc”, care este conducatorul suprem al statului si caruia i se supun si prim ministrul, si presedintele Parlamentului si Presedintele Tarii. Articolul 2. Pentru a ajunge in functia de „plahotniuc” persoana nu trebuie sa fie votata de nimeni, e destul sa doreasca ea sa detina aceasta functie.”

Gluma-i gluma, dar astazi suntem in Moldova intr-o situatie probabil fara precedent in istoria umanitatii: in fiecare marti un individ fara nici un functie in stat iese pe ecranele tarii si vesteste, ca un fel de oracol, ce se va intampla in Moldova în apropiatele zile, saptamani, luni. Amintesc aici de oracolul din Grecia Antica, pentru ca la fel ca si acela, Plahotniuc prevesteste prin vorbe, el nu semneaza nici o hartie, il stiti ca e smecher in privinta asta. Si a doua zi dupa prezicerile oracolului din templul PD-ului, toti demnitarii din acest stat, de la prim ministru pana la directorii de liceu incep sa indeplineasca cele prezise de el. Nu, nu de-a doua zi, chiar din prima. Pentru ca alaltaieri, marti dimineata, Plahotniuc zicea ca vor fi marite lefurile postasilor, iar in seara aceleiasi zile baietii de la Publika deja intervievau postasi care spuneau cat sunt de fericiti ca vor avea salarii mai mari.

De fapt, emisiunea mea de astăzi nu este despre acest individ care marti a impartit ajutoare, premii si majorari de salarii ca un fel de Mos Craciun. Eu le vorbesc acum celor care vor primi cadouri de la acest ins. Stiti ca Moș Crăciun ofera cadouri o singura data pe an si cele mai multe din acestea sunt de o singura folosinta. Cam asta se va întâmpla și cu cadourile lui Plahotniuc, o sa se termine după alegerile de la 24 februarie. Numai ca spre deosebire de Mos Craciun, Plahotniuc nu vine la sfarsitul fiecarui an cu cadouri, ci o data la patru ani. Vedeti ce se intampla, ăsta patru ani ne fura si ne batjocoreste, dupa care vine si ne arunca niste oase ca sa-l votam. Si unii chiar sunt multumiti de el. L-am auzit pe un barbat de la Nisporenii lui Plahotniuc zicand despre pamanteanul lui ca el ”si fura, si face”. Deci, concluzia este ca trebuie sa-i votam pe cei care fura foarte mult, pentru ca astfel ne vor ajuta si pe noi foarte mult?

MAI PE SCURT, oameni buni, si cat credeti ca o s-o ducem noi asa, tot alegandu-i pe cei care ”si fura, si fac”?! Asta e mostenirea pe care o lasam noi tinerilor si celor care vin dupa noi, sa-i voteze pe cei care ”si fura, si fac”?!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: