image
Sursa foto: gov.md

Cer demisia lui Nicolae Furtună: „Declarația sa amintește de tezele naziste”

Platforma Demnitate și Adevăr și Mișcarea Politică UNIREA solicită demisia șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în legătură cu ultima declarație a acestuia lansată în cadrul unei emisiuni televizate că: “În toată lumea COVID a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau.”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase menționează că demisia lui Nicolae Furtună „este singura cale prin care ofensa adusă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, mai ales celor care au avut de suferit din cauza COVID-19, poate fi recunoscută și integral asumată”.

„Este extrem de periculos acest gen de abordare, unul care nu are nimic în comun cu demnitatea umană și cu respectul față de suferința aproapelui. Această sinistră matematică morbidă a lui Nicolae Furtună nu face altceva decât să developeze, în fapt, nepăsarea puterii față de oameni și față de suferința lor.

Demisia lui Nicolae Furtună este un gest prea mic, dar absolut necesar, pentru o jignire atât de mare”, susține Andrei Năstase.

La rândul său, Mișcarea Politică UNIREA (MPU) a emis un comunicat în care condamnă declarațiile scandaloase ale lui Nicolae Furtună și cerem demisia imediată a acestuia.

„Nicolae Furtună, a declarat că: “În toată lumea COVID a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”

Această declarație amintește de tezele naziste, conform cărora: “nevoia ca persoanele defecte să fie împiedicate să aibă urmași la fel de defecți este o cerință a rațiunii. Va salva milioane de nefericiți de la suferințe nemeritate și va duce la îmbunătățirea sănătății în general.” (Hitler)

Nicolae Furtună este obligat să-și retragă declarația, să adreseze scuze publice rudelor și apropiaților celor care au suferit și au fost răpuși de virusul COVID- 19, după care să-și dea demisia”, se spune în declarația MP Unirea.

Aceeași sursă mai menționează că viața tuturor oamenilor, fără excepție, nu poate fi o povară, în nicio situație. „Povară sunt funcționarii, demnitarii și regimurile cleptocrate și fățarnice care mimează sau nu pot să rezolve probleme, abundă în minciuni și manipulare, fiind o frână în dezvoltarea societății. Regimul Dodon a bătut ultimul cui în sicriul guvernării sale incompetente, arogante și cinice”, se mai spune în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: