image
Sursa foto: ilmeteo.it

O moldoveancă, amendată cu 400 de euro în Italia, după ce a refuzat să poarte mască de protecție: „Virusul nu există”

O femeie în vârstă de 41 de ani din Republica Moldova, dar care deține și cetățenie română, a fost amendată în Italia, după ce a refuzat să poarte mască de protecție în timp ce făcea cumpărături într-o piață. Moldoveanca le-ar fi spus polițiștilor că „virusul nu există, e doar o banală gripă, n-am purtat niciodată mască”.

Cazul a avut loc luni, iar potrivit presei, femeia a fost observată în timp ce se plimba printre tarabe în piața din Via De Predi, fără mască, care este obligatorie în astfel de spații în Italia.

Polițiștii au oprit-o și i-au cerut în mod politicos să își pună masca, însă femeia le-a răspuns că nu crede în virus și că nu ar fi purtat niciodată mască, refuzând să și-o pună.

În momentul în care agenții Poliției Locale au început să scrie procesul verbal prin care femeii i se aplica sancțiunea în valoare de 400 de euro, aceasta a reacționat în mod violent. Drept urmare, pe lângă amenda primită, a fost denunțată pentru opunerea de rezistență față de organul de control.

Numărul cazurilor de coronavirus este din nou în continuă creștere în toată Italia, iar Lombardia continuă să fie cea mai afectată regiune. Masca este obligatorie în aer liber, în locurile aglomerate și acolo unde nu este posibil să fie păstrată distanța socială.

Noutăţile partenerilor

comentarii: