image
Sursa foto: jurnal/md/Nadejda Roscovanu

Averea deputaților din Partidul Șor: Au declarat case și mașini de milioane de lei, dar și cadouri scumpe

Case și mașini de milioane de lei, dar și cadouri scumpe. Acestea se regăsesc în declarațiile de avere și interese personale ale deputaților Partidului Șor pentru anul 2020. Iată care sunt cei mai bogați aleși ai poporului din formațiune:

Marina Tauber a obținut anul trecut venituri de 800 de mii de lei. Deputatul împreună cu membrii familiei sale au declarat două imobile în valoare totală de 737 de mii de lei. Conform actelor, unul nu le aparține, iar altul - doar o parte. Familia Marinei Tauber conduce un Volkswagen Passat care costă 18.500 de euro. Ea a declarat mai multe cadouri, printre care un set de cercei și un inel de 6.000 de euro. Într-o instituție bancară familia Marinei Tauber are cote părți în valoare de 17,9 miliaone de lei, 688 de mii de euro și 225 de mii de dolari. Tauber trebuie să întoarcă până în 2024 două credite în valoare totală de 1,7 milioane de lei, luate de la Ilona Șor.

Ilan Șor a declarat venituri de 279 de mii de lei pentru anul 2020. De asemenea, familia lui deține un teren de 641 de mii de lei, o casă de locuit de peste 200 de metri pătrați cumpărată cu 4,1 milioane de lei, dar și alte imobile ce valorează în total două milioane de lei. Membrii familiei lui Șor dețin patru autoturisme, printre care două mașini Bentley de peste 2,5 milioane de lei și, respectiv, 25,7 milioande de ruble, echivalentul a 5,9 milioane de lei. În declarația de avere mai este notat un ceas Rolex care costă 10 mii de euro, primit în dar. Pe mai multe conturi bancare familia lui ȘOR are 522 de mii de lei, și deține cote părți în trei companii în valoare de 193 de mii de lei și cinci mii de ruble. Familia lui Șor are de întors mai multe credite până în anul 2024, majoritatea fiind luate de la Ilona Șor.

Familia lui Denis Ulanov a obținut anul trecut venituri de 5,8 milioane de lei. Aceasta deține trei terenuri de aproape 184 de mii de lei. De asemenea, familia lui Ulanov are în posesie mai multe imobile al căror cost ajunge la 2,5 milioane de lei. Deputatul are cinci autoturisme în valoare totală de 904 mii de lei. În mai multe conturi bancare familia Ulanov are 33 de mii de lei, dar și cote părți în câteva companii ce valorează 17 mii de lei. Până în anul 2023 aceasta trebuie să întoarcă două credite de 14 mii de lei și 97 de mii de dolari.

Igor Himici și familia lui au avut venituri de 776 de mii de lei și 46 de mii de euro în 2020. Familia deputatului deține o pătrime dintr-un apartament de 379 de mii de lei, dar și un automobil Mercedes cumpărat anul trecut cu 69 de mii de euro. Igor Himici are pe două conturi bancare 26 de mii de lei și trebuie să întoarcă un credit de 41.400 de euro.

Familia lui Vadim Fotescu a obținut venituri de peste două milioane de lei. El are două apartamente de aproape 232 de mii de lei și două mașini de 443 de mii de lei. Pe câteva conturi bancare, familia deputatului Partidului Șor are 78 de mii de lei.

comentarii: