Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a încercat să aibă o priveliște mai clară în interiorul vulcanului, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în craterul vulcanului Kilauea, de la o înălțime de 21 de metri. Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume, iar erupția sa de anul trecut a distrus peste 700 de case de pe insula Hawaii.

Vulcanul nu erupe în prezent, dar amenințarea sa este cotată de Geological Survey ca fiind „foarte mare”.

Bărbatul a căzut în craterul vulcanului miercuri, în jurul orei 18:30, însă paznicii și echipajele de salvare l-au găsit abia după aproape 3 ore de căutări, zăcând pe marginea unei stânci înguste din crater.

Turistul s-a ales cu răni grave. El a fost scos din vulcan cu ajutorul unei frânghii, o operațiune extrem de complicată și riscantă pentru echipajele de salvare. În octombrie 2017, un bărbat a murit în același loc, după ce a căzut în vulcane, transmite digi24.ro

Vulcanul Kilauea, considerată de hawaieni reședința zeiței Pele, are o „activitate eruptivă” constantă încă din ianuarie 1983. Erupția de anul trecut a fost una dintre cele mai devastatoare din istoria recentă. Vulcanul a împroșcat cu suficientă lavă cât să umple 320.000 de piscine olimpice, iar erupția a declanșat un cutremure în lanț, cel mai mare având o magnitudine de 6,9.