image
Sursa foto: foto simbol

Rusia spune că nu a furat toaletele de pe navele returnate Ucrainei

Rusia nu a luat toaletele de pe cele trei nave ucrainene înainte să le returneze, săptămâna aceasta, a susținut joi Serviciul Federal de Securitate (FSB), potrivit Hotnews. FSB a publicat chiar și un clip video, în care se vede un vas de toaletă la bordul uneia dintre nave.

Reacția FSB vine după ce șeful marinei ucrainene a spus că rușii ”au luat lămpi, prize și toalete” de pe cele două mici vase blindate și dotate cu artilerie pe care le-au reținut timp de un an. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că va cere Moscovei să returneze echipamentele lipsă, scrie Libertatea.ro.

FSB a publicat și un clip video cu remorcherul Yanu Kapu și cu navele de luptă Berdyansk și Nikopol, spunând că filmarea a fost făcută în timpul returnării lor. În clip se vede o toaletă intactă la bordul uneia dintre nave. Cele trei nave au fost sechestrate pe 25 noiembrie 2018, când garda de coastă rusă a deschis focul asupra acestora în strâmtoarea Kerci pentru o pretinsă intrare neautorizată în apele teritoriale ruseşti, Ucraina acuzând atunci Rusia de o nouă agresiune.

Noutăţile partenerilor

comentarii: