image
Sursa foto: Profimedia

Rafael Nadal a anunțat când speră să revină pe teren după accidentarea suferită la Wimbledon

Rafael Nadal (36 de ani, locul 4 ATP) s-a retras de la Wimbledon, chiar cu o zi înainte de meciul pe care trebuia să-l joace în semifinale contra lui Nick Kyrgios.

Sportivul iberic a acuzat probleme medicale la partida din sferturile de finală, contra lui Taylor Fritz, pe care a câștigat-o în 5 seturi.

Spaniolul are o ruptură musculară la abdomen și din această cauză a fost nevoit să nu mai concureze în semifinalele de la Wimbledon, acolo unde nu putea să fie sută la sută, din spusele sale.

Astfel, el a preferat să înceapă recuperarea și să se axeze pe următoarele turnee pe care le-ar putea juca.

"O să lipsesc 3-4 săptămâni din circuit. Experiența mea cu acest tip de accidentare este deja foarte lungă. Mi s-a întâmplat în 2009 la US Open și în alte ocazii. Sper că următoarele săptămâni să-mi permită să mă odihnesc și să mă recuperez, ideea mea este să fiu prezent la Montreal.

Voi continua să mă antreneze și să respect calendarul pe care l-am stabilit", a spus Rafa, conform eurosport, care citează Marca.

Turneul de la Montreal, din Canada, urmează să se dispute între 5 și 14 august. O altă miză pentru Nadal ar fi revenirea la nivelul arătat în acest an înainte de ultimul Grand Slam, US Open, care se va disputa între 29 august și 11 septembrie.

Sportivul australian profită de problemele medicale pe care le are Rafael Nadal și urmează să joace prima finală de Grand Slam din carieră, la 27 de ani.

Nick Kyrgios urmează să dea piept cu învingătorul partidei dintre Novak Djokovic - Cameron Norrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: