image
Sursa foto: OMS Moldova

Informații de ultimă oră despre evoluția coronavirusului în RM: 13 persoane sunt în stare gravă

13 persoane din numărul celor infectate cu COVID-19 în RM se află în stare gravă. Acestea sunt internate la Spitalul clinic republican.

Despre aceasta a vorbit ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefind privind evoluția COVID-19 în Republica Moldova.

Aceasta a precizat că spitalul de la Bălți a fost activat pentru a putea prelua pacienți infectați și că săptămâna care vin vor fi activate și alte spitale raionale.

Totodată, Dumbrăveanu a spus că starea sistemului de asistență medicală este rezultatul priorităților precedentelor guvernări și că speră că după toate cele ce se întâmplă acum, în sistemul medical al RM se va investi mai mult.

„Acest exercițiu prin care trecem, această mobilizare a cadrelor medicale urmează să determine prioritățile noastre pe viitor, să investim în sistem de asistență medicală, să fie o prioritate, să nu mai blamăm sistemul medical și să venim cu critici, ci să ne solidarizăm”, a mai spus ministra.

Până la această oră, în Republica Moldova au fost confirmate 231 de cazuri de infecție cu COVID-19. Dintre acestea, 58 de cazuri sunt de import și 173 cu transmitere locală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: