image

Proiectul de curățare a albiei râului Bâc, finalizat; A costat bugetul 3,5 milioane de lei

Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de curățare a albiei râului Bâc, în perimetrul str. Feredeului – str. Mihai Viteazul, pe o lungime de circa 2 km, au fost finalizate. Intervenția autorităților a avut drept scop prevenirea inundațiilor pe str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului, care este afectată periodic, în urma ploilor torențiale.

Curățarea albiei râului Bâc s-a desfășurat în două etape: de la str. Feredeului până la str. Petru Rareș (unde albia râului este betonată) și pe tronsonul str. Petru Rareș - str. Mihai Viteazul, fiind excavate 36 mii tone de nămol și fiind executate lucrări de curățire a vegetației din bazinul râului. Nămolul evacuat a fost fost stocat pentru câteva zile pe mal, iar mai apoi a fost transportat pe o platformă municipală destinată prelucrării acestuia.

Potrivit consilierului Tudor Gârbu, în prezent sunt desfășurate lucrări de amenajare a malurilor râului. Acestea urmează a fi finalizate în decurs de o săptămână.

Costul proiectului de curățare a râului este de aproximativ 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

Citeşte mai mult despre

comentarii: