image
Sursa foto: facebook/Andrei Năstase

Năstase, despre creditul rusesc: „E calul troian al economiei RM și cea mai mare povară pentru generațiile viitoare”

Acordul cu privire la împrumutul de 200 de milioane de euro din partea Federației Ruse, ratificat astăzi în Parlament cu votul PD și PSRM, este un cal troian al economiei din Republica Moldova, care va fi anexată financiar și politic Rusiei, crede liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Asistăm la cea mai mare operațiune financiară patronată de Igor Dodon, de forțele externe care îl susțin și de acoliții săi din PD. Cea mai mare povara pentru generațiile viitoare va fi plata acestui împrumut otrăvit. UE tocmai ne transfera 187 milioane de euro! Nu a existat nici un motiv pentru acceptarea unui asemenea acord complet dezavantajos pentru Moldova!”, susține Năstase.

„Banii europeni sunt bani care nu implică nici un fel de condiționalități în detrimentul Moldovei și a oamenilor săi. Banii acestui împrumut sunt bani care, gestionați de Dodon, pot distruge definitiv economia Moldovei, atâta cât mai este aceasta și în mod cert sunt sume care au clară destinație geopolitică și electorală, pentru toamna acestui an. (...)Consider că sfârșitul lui Dodon a început astăzi, așa cum sfârșitul lui Plahotniuc a început în ziua în care a invalidat prin judecătorii pe care-i avea în buzunar, mandatul de primar al Chișinăului, în 2018. Una dintre cele mai grave repercursiuni ale acestui gest pe care îl calific ca fiind complet iresponsabil este încărcarea bugetului de stat cu obligații financiare care nu au niciun fel de legătură cu Statul, iar acoperirea datoriilor făcute de companii private în relația cu Rusia cu fonduri de la bugetul de stat nu este altceva decât un abuz făcut în forma calificată. Așa ceva nici măcar Plahotniuc nu a avut curajul să facă. Sub această guvernare democrația, transparența și responsabilitatea politică au fost pur și simplu anihilate programatic de un regim care se dovedește a fi, în esență și toate detaliile lui, împotriva poporului RM”, afirmă Andrei Năstase.

Totodată, Năstase a anunțat că imediat după ce criza sanitară va permite revenirea, cel puțin parțială, la activitățile cotidiene, Platforma DA va iniția procedurile de demitere a guvernului Chicu.

„Premierul Chicu a declarat că nu mai sunt bani de salarii și de pensii și din această cauză este foarte necesar împrumutul. Asta înseamnă că acest Guvern a dat faliment. Nu există un proiect de țară pe termen mediu și lung, nu există viziune, strategie, asumare, nimic. Mai simplu spus, Guvernul Chicu a dat faliment. Dacă nu ai găsit soluții să crești economia, să crești veniturile pentru a balansa cheltuielile, să faci oamenilor viața mai ușoară și să asiguri pensii și salarii - PLECI ACASĂ! Anunț pe această cale că imediat după ce criza sanitară va permite revenirea, măcar parțială, la activitățile cotidiene, Platforma DA va iniția, în baza unui dialog public și asumat cu societatea, cu toți deputații onești și curajoși din Parlamentul RM, procedurile de demitere a guvernului Chicu. Gata, ajunge, am văzut foarte clar care este nivelul de incompetență și nesimțire a acestui guvern marionetă”, a punctat liderul Platformei DA.

Creditul aprobat azi în parlament este calul troian al economiei din Republica Moldova! Țara noastră va fi anexată... Posted by Andrei Nastase on Thursday, 23 April 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: