Șeful de la Apă-Canal a fost luat la rost de premierul Maia Sandu care consideră că măsurile întreprinse de conducerea companiei nu au fost suficiente pentru a rezolva problema mirosului urât din capitală.

„Ați spus că microorganismele au murit în proporție de aproape 100%. Când aveți de gând să le recultivați ca să scăpăm de acest miros?”, a întrebat Maia Sandu.

„Necesită timp, o lună și jumătate. Procesul se petrece în permanență. Mai repede decât poate natura nu putem noi. Noi nu suntem Dumnezeu. Am întreprins foarte multe”, a spus Valeriu Meșca.

„Nu cred că ceea ce ați făcut a avut vreun rezultat. Ceea ce ați făcut este insuficient. Concluzia e că mirosul nu vine doar de la nămol, ci pentru că nu există microorganismele respective. Cât vom mai fi terorizați de acest miros?”, a insistat Maia Sandu.

„În stație acum nu există miros atât de înțepător ca să perturpeze viața orășenilor”, a spus șeful de la Apă-Canal.

„Trebuia să verificați ca microorganismele să nu ajungă la 2%. Să-i salutăm pe cei de la PD că ne-au lăsat fără primar. Problema mediului a fost ignorată de-a lungul deceniilor, acum plătim prețuri foarte mari”, a încheiat Maia Sandu.

Anterior, Apă-Canal a anunțat că mirosul neplăcut din capitală este cauzat de unii agenți economici care deversează direct la stația de epurare ape uzate cu concentrații maxim-admisibile.

Totodată, pentru a cerceta cauzele poluării râului Bâc, a fost format un grup de anchetă, care include procurori și angajați ai Serviciului de Informații și Securitate.