image
Sursa foto: captură vimeo.com

Jumătate de milion de lire sterline sechestrați de la Luca Filat vor fi transferați „în beneficiul cetățenilor RM”

Autoritățile de la Londra au decis să transfere Republicii Moldova suma de 456,068 lire sterline, mărimea fondurilor reținute pe conturile bancare ale lui Luca Filat, fiul fostului premier al RM, Vlad Filat.

Informația a fost anunțată de ambasadorul britanic Steven Fisher, într-o discuție cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

„Returnarea sumei menționate, în conformitate cu prevederile Convenției ONU împotriva corupției, va fi realizată către autoritățile relevante ale Republicii Moldova, pentru proiectele în beneficiul cetățenilor”, a precizat ambasadorul.

În cele ce urmează, instituțiile relevante competente trebuie să stabilească mecanismul exact prin care aceste fonduri să fie transferate în țara noastră.

Conturile lui Luca Filat au fost înghețate în mai 2018, după ce anchetatorii Agenției Naționale de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCA) au suspectat că fondurile provin din activități ilegale. Ulterior, Luca Filat a făcut apel în instanță, însă nu i-a putut convinge pe magistrații din Londra de proveniență legitimă a banilor.

Atunci Ambasada Marii Britanii anunța că banii vor merge în fondul Majestății Sale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: