image
Sursa foto: Jurnal.md

Livrarea de curent, restabilită în majoritatea localităților; Guvernul: Riscurile de deconectări rămân înalte // UPDATE

UPDATE 18:30 // Moldelectrica anunță că în majoritatea localităților a fost restabilită livrarea de energie electrică.

„Agresiunea rusă împotriva Ucrainei afectează direct și țara noastră. Riscurile de deconectări a energiei electrice rămân înalte. Orice bombardament al Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene poate să ducă la repetarea situației de azi. Vă îndemnăm să economisim în continuare și rămânem solidari!”, anunță Guvernul pe canalul „Prima Sursă”.

UPDATE 17:25 // Din cauza atacurilor cu rachete rusești asupra sistemului energetic ucrainean, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-a deconectat în regim automat.

„Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a anunțat vicepremierul Andrei Spânu.

UPDATE 17:21 // Premier Energy informează că la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de IS Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori.

„Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice”, a anunțat furnizorul.

_____

Întreruperi de energie electrică s-au înregistrat în mai multe raioane din republică, dar și în municipiile Chișinău și Bălți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: