image
Sursa foto: foto simbol

Medicii din secțiile de terapie vor avea o platformă online pe care vor putea coordona cazurile grave de Covid

Începând de astăzi, specialiștii din cadrul secțiilor de terapie intensivă din spitalele republicane, municipale și raionale vor putea coordona cazurile grave de infectare cu COVID-19, prin intermediul unei platforme online care va fi accesibilă 24 din 24 de ore.

Potrivit informațiilor prezentate de conducerea Ministerului Sănătății, pentru realizarea proiectului au fost distribuite 20 de tablete spitalelor raionale și municipale, iar în timpul apropiat vor fi distribuite încă 80 de tablete, astfel încât toate instituțiile medicale să poată lua legătura cu specialiștii din secțiile de Terapie intensivă de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Institutul de Medicină Urgentă.

Odată cu digitalizarea sistemului de sănătate lucrătorii medicali vor putea transmite și prelua date, vor putea coordona și consulta alți specialiști atunci când e vorba de cazuri grave de Covid și totodată vor putea coordona transferarea pacienților.

Totodată, prin intermediul acestei platforme vor fi organizate periodic instruiri pentru medicii din secțiile de terapie intensivă în managementul cazurilor grave de COVID-19, dar și alte maladii.

Potrivit aceleasi surse acțiunea de digitalizare a sistemului de sănătate a fost susținută de compania Orange și Ambasada SUA în RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: