image
Sursa foto: Thomas Imo

Norvegienii, campioni la testări: Experții în sănătate sunt convinși că acesta-i secretul numărului mic de decese

Pe 26 februarie, când în Norvegia s-a înregistrat primul caz de infecție cu noul coronavirus, autoritățile au decis testarea în masă a populației, notează The Telegraph. Azi, statul nordic are 5.759 de bolnavi și numai 71 de decese. Prin comparație, în România s-au înregistrat 157 de decese, deși sunt mai puține persoane infectate: 3.864.

Experții în sănătate publică din Norvegia sunt convinși că testarea masivă și carantinarea de urgență a celor descoperiți infectați, pentru a încetini răspândrea coronavirusului, e secretul ratei scăzute a deceselor.

„ În momentul apariției primului caz, aveam deja teste disponibile în laboratoarele marilor spitale și am început testarea imediat, la capacitate maximă. Toate laboratoarele din țară au fost instruite să dea drumul testelor RT-PCR fără întârziere”, spun autoritățile.

De atunci, autoritățile au testat 101.986 de persoane, din totalul de 5.411.128 de locuitori. România, care are o populație de aproape 4 ori mai mare decât a Norvegiei, 19.266.916, a făcut până acum undeva la 30.000 de teste, adică mai puțin de o treime decât statul nordic, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: