image
Sursa foto: descopera.ro

Motivul pentru care WhatsApp şterge în fiecare lună două milioane de conturi

Din aplicaţia WhatsApp sunt şterse lunar 2 milioane de conturi, în încercarea de a opri răspândirea de informaţii false, scrie publicaţia.

Cauza pentru care circa 95% dintre cele 2 milioane de conturi sunt şterse este „comportamentul anormal pe WhatsApp” observat de companie şi nu cel sesizat de alţi utilizatori, scrie Mediafax.

Datele au apărut într-un ghid de bune practic al aplicaţiei, ghid publicat miercuri de Facebook, proprietarul WhatsApp.

Ghidul a fost publicat în India, cea mai mare piaţă pentru WhatsApp, unde există peste 200 de milioane de utilizatori.

Guvernul din India a acuzat că au fost răspândite informaţii false prin WhatsApp care au dus la formarea unor grupuri violente ce au declanşat 30 de incidente majore.

Mai mult, pentru a preveni răspunândirea de informaţii false, WhatsApp a limitat, din ianuarie, la cinci numărul de persoane către care o persoană poate retrimite un mesaj (forward).

De asemenea, reprezentanţii WhatsApp au anunţat că îi încurajează pe utilizatori să raporteze conturile care creează problemele şi că va folosi algoritmi de ”machine learning” pentru a elimina conturile care par să trimită mesaje bulk.

Printre indiciile unui cont este fals sunt că acesta nu are un status scris de o persoană şi că încearcă să trimită un volum mare de mesaje, la puţin timp de la înregistrare.

Şi alte aplicaţii au făcut mişcări similare. Facebook a anunţat că a şters anul trecut 1,5 miliarde de conturi, în doar jumătate de an, într-o perioadă încheiată în noiembrie, iar Twitter a precizat, în iulie 2018, că a şters câteva milioane de conturi considerate „problematice”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: