image
Sursa foto: IPJ Galați

15 persoane au fost rănite după ce un TIR condus de un moldovean a intrat într-un microbuz la Galați

Un microbuz în care se aflau 15 persoane s-a răsturnat astăzi pe DN 26, în localitatea Şiviţa, judeţul Galaţi, după ce a fost lovit de o autocisternă. La volanul camionului se afla un șofer moldovean în vârstă de 30 de ani.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 26, la Şiviţa, conducătorul unei autocisterne fără încărcătură nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi a lovit în spate un microbuz în care se aflau 15 persoane, care s-a răsturnat în urma impactului.

„Joi, la ora 07,26, Poliţia Galaţi a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe DN 26, în interiorul localităţii Şiviţa, a avut loc un accident rutier. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 30 ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un TIR pe drumul menţionat, pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers, ar fi intrat în coliziune lateral spate dreapta cu un microbuz transport persoane intrajudeţean, ce era condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 35 de ani. În urma acestui eveniment rutier a rezultat rănirea uşoară a unui număr de 15 persoane, toate aflate în microbuz", precizează reprezentanţii IPJ Galaţi, potrivit Agerpres.

Mai multe echipaje de la ambulanţă s-au deplasat la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„În urma evaluărilor medicale au fost identificate 15 victime conştiente cu politraumatisme. Acestea au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare”, informează ISU Galaţi, menţionând că este vorba despre 7 minori şi 8 adulţi.

Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

S-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând să fie stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut accidentul.

IPJ GalațiIPJ Galați
IPJ GalațiIPJ Galați

Noutăţile partenerilor

comentarii: