image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Lacrimi de tristețe la aeroport: Mamele și-au petrecut copiii care se întorc la muncă, bunicii - nepoții

Sărbătorile reunesc familii, dar, odată ce ele trec, multe familii sunt nevoite să se despartă, din nou. Astăzi, la Aeroportul Internațional Chișinău, am surprins momente triste - bunici, care și-au petrecut nepoții, mame care s-au despărțit de copiii lor. Paștele i-a adunat pe toți la o masă, dar astăzi, drumul i-a dus spre Aeroport. Au lăsat în urmă casa părintească și... multă tristețe.

În sala de plecări a Aeroportului Internațional Chișinău îmbrățișările sunt cele mai lungi, iar despărțirile - cele mai dureroase. Asta ne-au spus astăzi cei, care și-au petrecut rudele în străinătate, după ce au stat câteva zile acasă, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Viorica Scutelniciuc și-a petrecut astăzi două dintre cele trei fiice și nepoțelul de un an. Rar se întâlnesc toate patru la aceeași masă, iar pe nepoțelul de un an, Platon, l-a ținut în brațe pentru prima dată zilele acestea. Prea scurtă a fost revederea și foarte grea despărțirea de cei dragi, spune femeia.

„El s-a atașat de bunica, fiind acolo îl văd doar pe internet, acum a fost la bunica, a fost cel mai important pentru familia noastră în această perioadă", ne spune întristată de despărțire femeia.

Chiar și la Aeroport, Viorica Scutelniciuc a stat cu ochii pe micul Platon, conștientizând faptul că peste câteva ore nu-l va mai putea ține în brațe. Îl va vedea din nou doar pe ecranul telefonului. Despărțirea de nepoțel și de cele două fiice este apăsătoare, ne-a spus ea cu lacrimi în ochi.

Alte două femei pe care le-am întâlnit pe teritoriul Aeroportului ,sunt mamă și fiică. La Aeroport, s-au despărțit una de alta. Fiica a plecat în Germania, iar mama - în Rusia. Familia lor este împrăștiată în diferite țări ale lumii. Doar Chișinăul reușește să-i reunească uneori.

Făceau ultimile fotografii și membrii unei alte familii. Paștele este unica sărbătoare pe care o petrec acasă. După ce au stat câteva zile împreună, a sosit momentul greu al despărțirii.

Ieri, creștinii ortodocși au sărbătorit Paștele. Conform datelor Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, frontiera Republicii Moldova a fost traversată de 7 516 persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: