image
Sursa foto: foto simbol

Cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din SUA, în vizorul autorităților

Coinbase Global este cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din SUA. Platforma se confruntă cu o investigație care încearcă să stabilească dacă a permis în mod necorespunzător americanilor să tranzacționeze active digitale care ar fi trebuit înregistrate ca valori mobiliare.

Conform Bloomberg, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) din SUA a luat platforma în vizor după ce aceasta a extins numărul de token-uri care pot fi tranzacționate. În acest sens, ancheta SEC a început înaintea unei alte investigații a agenției, privind o presupusă schemă de tranzacționare cu informații privilegiate care a determinat autoritatea de reglementare să dea în judecată săptămâna trecută un fost manager Coinbase și alte două persoane.

„Suntem încrezători că procesul nostru riguros de documentare – un proces pe care SEC l-a revizuit deja – ține valorile mobiliare în afara platformei noastre și așteptăm cu nerăbdare să ne implicăm în această anchetă”, a declarat directorul juridic Paul Grewal, pe Twitter.

Ca referință, acțiunile Coinbase au scăzut marți cu până la 4,8% în tranzacțiile pre-market. Acțiunile platformei au pierdut aproape trei sferturi din valoare în acest an.

Acțiunile Coinbase, unul dintre cele mai mari exchange-uri de crypto au scăzut în iunie cu 11%. Acest efect vine după ce analiștii Goldman Sachs au recomandat vânzarea acțiunilor acestei companii. Aceștia au considerat că, pentru a rămâne profitabilă, va trebui să-și reducă masiv din costuri, în condițiile în care piața pe care operează este grav afectată, conform Playtech.ro.

Astfel, Coinbase concediază 18% din forța de muncă, în timp ce directorii se pregătesc pentru recesiune și o „iarnă crypto”.

Ca referință, Coinbase Global este operatorul celei mai mari platforme de tranzacționare criptomonede din SUA. În acest context, a anunțat că va concedia 18% din angajați, într-un nou semn că “iarna crypto”, după cum a fost numit declinul prelungit din piața criptoactivelor, continuă să afecteze puternic sectorul.

Coinbase a crescut numărul de angajări de la 1.250 de angajați la peste 6.000, anul trecut. Compania vrea acum să își reducă personalul cu aproximativ 1.100 de angajați până la finalul lunii acesteia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: