image
Sursa foto: border.gov.md

Va fi mai puțin trafic la frontieră, datorită unor activități implementate de Serviciul Vamal

Serviciul Vamal prin intermediul Programului MISRA va implementa două activități menite să decongestioneze traficul la frontieră și să simplifice trecerea frontierei de stat a mijloacelor de transport implicate în comerțul extern. Este vorba despre ,,Sistemul de gestionare a fluxului de transport auto la frontieră” (Border Queuing System - BQS) și ,,Mecanismul de cronometrare a timpului de vămuire conform standardelor OMV” (TRS).

Sistemul BQS reprezintă un sistem informațional care s-a dovedit a fi un instrument eficient aplicat cu succes de către alte state, care oferă posibilitatea planificării și reducerii timpului de așteptare la transportarea mărfurilor peste frontiera de stat.

Totodată, în cadrul celeilalte activități care va fluidiza traficul la frontieră, va fi realizat un studiu pentru a măsura timpul efectiv de vămuire a mărfurilor, de la momentul sosirii până la eliberarea fizică a mărfurilor, în vederea identificării și luarea măsurilor necesare pentru a îmbunătăți eficacitatea și eficiența procedurilor vamale.

Activitățile ce urmează a fi implementate au fost discutate în cadrul unei întrevederi de lucru a conducerii Serviciului Vamal cu echipa Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA).

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: