image
Sursa foto: Getty Images

Joe Biden, după achitarea lui Trump în Senat: „Trebuie să fim vigilenți, violența și extremismul nu își au locul în America”

Noul președinte american Joe Biden le-a cerut conaționalilor săi, după ce predecesorul său Donald Trump a fost achitat de către Senat în procesul în care era acuzat de instigare la violențele de la Capitoliu din 6 ianuarie, să fie vigilenți și să apere întotdeauna democrația deoarece „violența și extremismul nu își au locul în America”.

„Acest capitol trist din istoria noastră ne-a amintit că democrația este fragilă. Că trebuie întotdeauna apărată. Că trebuie să fim mereu vigilenți. Violența și extremismul nu își au locul în America”, a afirmat Biden în comunicatul remis de Casa Albă, făcând referire la insurecția de la Congresul SUA de la începutul anului.

„Fiecare dintre noi avem datoria și responsabilitatea ca americani, și mai ales ca lideri, de a apăra adevărul și de a învinge minciunile”, a adăugat președintele american.

Totodată, Joe Biden a precizat faptul că în votul de sâmbătă din Senat „57 de senatori, inclusiv un număr de 7 republicani, au votat pentru vinovăția fostului președinte Trump, pentru incitarea insurecției mortale în democrația noastră”, însă a adăugat că „deși votul final nu a condus la o condamnare, fondul acuzației nu este contestat”.

De asemenea, președintele american a subliniat faptul că „chiar și cei care s-au opus condamnării, cum ar fi liderul minorităților din Senat, McConnell, cred că Donald Trump este vinovat de <<rușinea abandonării datoriei>> și că este responsabil practic și moral pentru provocarea violenței declanșate la Capitoliu”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: