image
Sursa foto: jurnal.md

„Lumea în care vreau să trăiesc”, expoziție inedită de desene realizată de copiii de la Institutul Oncologic

„Lumea în care vreau să trăiesc” este genericul expoziției de desene, realizate de copii - pacienți ai Institutului Oncologic, care se va desfășura pentru prima dată în Republica Moldova. Deschiderea expoziției va avea loc mâine, 3 ianuarie, cu începere de la ora 14:00, în incinta Cartego Bookstore (str. Vlaicu Pârcălab, 2).

Timp de o săptămână, vizitatorii expoziției „Lumea în care vreau să trăiesc” vor putea admira peste 30 de lucrări unice, realizate de copiii bolnavi de cancer, internați în spital sau care se tratează acasă, dar și de cei care au depășit boala, precizează reprezentanții Asociației Obștești „Viața fără leucemie”. Fiecare desen are în spate o istorie aparte și transmite lumii întregi un puternic mesaj de dragoste pentru oameni și pentru viață.

Picturile au fost realizate pe parcursul a două luni. Organizatorii le-au oferit copiilor suportul necesar, pentru ca aceștia să transmită toate emoțiile și visele pe care le au. Tinerii pictori au fost atât de inspirați, încât unii dintre ei au creat câte 2-3 lucrări. Participarea la această expoziție este un eveniment foarte important și responsabil pentru fiecare copil bolnav de cancer, deoarece este prima expunere publică a creațiilor lor.

„Prin această activitate, copiii ne demonstrează încă o dată că, în pofida tuturor dificultăților pe care au fost nevoiți să le înfrunte, lumea în care își doresc să trăiască este o lume plină de dragoste, lumină, gratitudine, empatie și dorință de viață”, se mai spune în comunicat.

Expoziția este organizată de Stati Holding în colaborare cu Asociația părinților ai căror copii sunt bolnavi de cancer - „Viața fără leucemie”, în cadrul proiectului „Celule vii”.

jurnal.mdjurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: