image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Peste 3.000 de polițiști vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de Paște; Oamenii sunt îndemnați să respecte regulile

În perioada sărbătorilor de Paști, ordinea publică va fi asigurată de circa trei mii de polițiști, care vor fi la datorie pentru ca sărbătorile să se desfășoare în liniște și siguranță. În ajun de Înviere, Inspectoratul General al Poliției vine cu mai multe recomandări către cetățeni, cea mai importantă dintre ele fiind să rămânem acasă și să sărbătorim împreună cu membrii familiei.

În noaptea de Înviere, polițiștii se vor afla la slujbele religioase, în curțile blocurilor, în zonele de agrement, pe trasee, pentru a evita ieșirile, frigăruii și alte activități de grup. Ei vor verifica dacă sunt respectare regulile de protecție împotriva răspândirii infecției prin Coronavirus de tip nou.

Oficierea serviciilor divine în multe lăcașuri de cult, se va desfăşura în exterior (în aer liber). În acest context, oamenii sunt rugați să respecte măsurile de protecție și distanța socială. De asemenea, să evite deplasările dintr-o localitate în alta, să încuie mașinile și să nu lăse obiecte de valoare la vedere. Consumați alcool cu limită sau deloc, pentru a evita altercațiile și violența, procurați produse doar din magazine autorizate, echipați-vă corespunzător când mergeți la cumpărături și păstrați distanța socială, păstrați armele în safeu şi nu le lăsați fără supraveghere și nu admiteți accesul la ele a membrilor familiei.

Totodată, vor fi verificate locurile de consum a băuturilor spirtoase, de concentrare a persoanelor predispuse la comiterea faptelor ilegale, identificarea și desfășurarea lucrului individual cu persoanele cu comportament antisocial.

„Cunoaștem că este complicat să petreci sărbătorile cu multe restricții, cunoaștem că ați obosit cu toții de aceste limite, dar totuși situația rămâne a fi una dificilă și vă îndemnăm să conștientizați că, doar respectarea colectivă a acestor măsuri ne vor ajuta pe toți să scăpăm de pandemie și următoarele sărbători să le petrecem sănătoși, împreună cu cei dragi”, menționează Inspectoratul General al Poliției.

De asemenea, polițiștii de patrulare vor fi prezenți pe traseele din țară pentru a fluidiza traficul rutier și nu vor tolera încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere și condusul în stare de ebrietate.

Inspectoratul General al Poliției recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112, să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist, atunci când sesizează că anumite persoane periclitează securitatea publică şi siguranţa cetăţenilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: