image
Sursa foto: Profimedia

Joe Biden a invitat-o pe Angela Merkel la Casa Albă luna viitoare

Cancelar german Angela Merkel va face o vizită la Washington, pe 15 iulie, la invitația preşedintelui american Joe Biden, pentru a consolida "legăturile bilaterale profunde" dintre cele două ţări, a anunţat vineri secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, transmite Digi24. 

„Liderii vor discuta despre angajamentul de a coopera strâns asupra unei serii de provocări comune, inclusiv (măsuri pentru) încheierea pandemiei COVID-19, abordarea ameninţării schimbărilor climatice şi promovarea prosperităţii economice şi a securităţii internaţionale pe baza valorilor noastre democratice comune", a declarat Psaki.

Anunţul a fost făcut în prima zi a summitului Grupului celor Şapte (G7) în Anglia. 

Joe Biden a început miercuri primul său tur de vizite în străinătate, de când și-a preluat mandatul la Casa Albă. Președintele american va avea o săptămână plină. După vizita în Marea Britanie și discuții cu Boris Johnson, urmează o întrevedere cu Regina, primele sale summit-uri NATO și G7 în calitate de președinte și, în final, o întâlnire cu Vladimir Putin, la Geneva.

Vizitele lui Biden în Europa sunt istorice din mai multe puncte de vedere - președintele american are sarcina de a repara relațiile cu Europa, stricate de predecesorul său și de a da un semnal de coeziune pentru NATO.

Biden a primit alţi doi lideri străini de la intrarea sa în funcţie, din Japonia şi Coreea de Sud.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: