image
Sursa foto: Agerpres

Președintele PNL Iași: „Andrei Năstase s-a aruncat fără teamă în luptă pentru a scoate RM din captivitatea oligarhică”

„De o energie inepuizabilă, cu un crez puternic și dragoste de țară nestrămutată, Andrei Năstase nu a știut niciodată să renunțe la valorile sale, punându-le în față pe cele naționale, care l-au motivat să se arunce fără teamă în luptă pentru a scoate Republica Moldova din captivitatea oligarhică”.

Este declarația deputatului român Costel Alexe, care este președintele PNL Iași. Legislatorul din România a făcut acest comentariu în contextul acordării lui Andrei Năstase a titlului de „cetățean de onoare al Iașiului.

Împreună cu poeta Ana Blandiana, cei doi au devenit primii cetățeni de onoare ai Iașiului, după declararea acestuia capitală istorică a României.

„Consilierii locali ai PNL Iași au votat cu bucurie oferirea titlului de CETĂŢEAN de ONOARE al Oraşului IAȘI Domnului Andrei Năstase, primarul ales al municipiului Chișinău, lider al societății civile și al opoziției pro-europene din Republica Moldova. Andrei Năstase este un prieten desăvârșit si un partener loial al PNL. Andrei Năstase este un nume de referință în societatea de pe ambele maluri ale Prutului și ceea ce îl caracterizează cel mai mult ca om politic de o responsabilitate majoră este concentrat într-o formulă extrem de laconică: „valorile naționale nu se negociază!” Așa zice și așa îi este și fapta”, remarcă președintele PNL Iași.

În opinia deputatului român, guvernarea din RM a anulat alegerile din Chișinău din frica față de vehemența cu care Andrei Năstase luptă împotriva corupției, a mafiei imobiliare din Chișinău și a exceselor antidemocratice.

„În cadrul campaniei sale pentru primărie, inițiată cu binecuvântarea starestarețului-arhimandrit al Putnei, Andrei Năstase a vizitat cele mai frumoase și moderne orașe din România, făcându-și o prioritate din stabilirea unor relații puternice, de durată cu acestea: Oradea, Cluj, Timișoara și, evident Iași, orașul lui de suflet. Au fost puse la cale proiecte de modernizare, care să fie elaborate și implementate de echipe comune de specialiști de pe ambele maluri ale Prutului. „Eu nu renunț la proiectele prin care orașele noastre ar face unirea prin modernizare și prosperare a cetățenilor”- spune Andrei Năstase”, îl citează Costel Alexe pe liderul Platformei DA.

Președintele PNL Iași vorbește în continuare despre protestele de amploare ale Platformei DA, retragerea lui Andrei Năstase din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu, precum și despre deconspirarea mai multor fraude și scheme de corupție la nivel înalt, printre care operațiunea de spălare a zeci de miliarde de dolari ale mafiei rusești prin intermediul sistemelor judecătoresc și financiar din Moldova.

„Andrei Năstase este fondatorul Platformei Civice Demnitate și Adevăr și președinte al Consiliului Marii Adunări Naționale, ales în septembrie 2015 de peste 100 000 de oameni, format din personalități notorii ale societății civile pentru a gestiona strategic și pașnic mișcarea protestatară din acea perioadă și până azi. Protestele masive ale Platformei DA au fost îndreptate împotriva regimului politic oligarhic de sorginte post-comunistă din țară. De o energie inepuizabilă, cu un crez puternic și dragoste de țară nestrămutată, Andrei Năstase nu a știut niciodată să renunțe la valorile sale, punându-le în față pe cele naționale, care l-au motivat să se arunce fără teamă în luptă pentru a scoate Republica Moldova din captivitatea oligarhică. În 2016, Andrei Năstase candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova. Deși perfect conștient că are șanse mari de a învinge, Andrei Năstase se retrage din cursă voluntar în favoarea unui candidat pro-european cotat electoral în mod egal, pentru a nu admite dispersarea votului și capturarea totală a țării de către forțele antipopulare, pro-ruse, un gest unic, fără precedent în istoria Republicii Moldovei, dar și a României, calificat ca un început al nașterii unei clase politice noi, mature și responsabile. „Noi nu facem politică, ci facem istorie” este sloganul său de care se conduce, ghidând și colegii săi spre înțelegerea profundă a deciziilor sale”, continuă Costel Alexe.

„Andrei Năstase primește în 2016 Premiul de Excelență din partea Asociației Pro Democrația pentru contribuția sa remarcabilă în sprijinirea democrației, transparenței și a valorilor europene moderne în Moldova. Andrei Năstase este apărător al drepturilor omului, luptător împotriva corupției, cunoscut pentru câștigarea în instanțele naționale și internaționale a unor dosare de rezonanță, cât și pentru deconspirarea mai multor fraude și scheme de corupție la nivel înalt, printre care operațiunea de spălare a zeci de miliarde de dolari ale mafiei rusești prin intermediul sistemelor judecătoresc și financiar din Moldova. Andrei Năstase și-a făcut studiile la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, luându-și licența în drept și întotdeauna se întoarce în orașul său de suflet (așa numește Domnia Sa municipiul nostru) de câte ori are posibilitatea, participând da evenimente culturale, politice, mereu preocupat de crearea punților relaționale veritabile între inimile românilor de pe ambele maluri ale Prutului”, a adăugat deputatul român.

În încheiere, președintele PNL a ținut să remarce că, pe parcursul impresionantei sale activităţi, Andrei Năstase a demonstrat că este purtătorul stindardului unei clase politice noi, care, cu siguranță va transforma relațiile dintre România și Republica Moldova în relații veritabile, cu efecte benefice, vizibile și mult așteptate de către toți românii.

„Este o onoare pentru PNL ca premierul sau loial si luptător din Republica Molodva este de astăzi Ieșean! Felicitări, dragul nostru prieten!", conchide Costel Alexe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: