image
Sursa foto: pdm.md

Leancă, într-un gând cu Plahotniuc: Rezoluția Parlamentului European, în detrimentul încrederii cetățenilor în UE

Rezoluția Parlamentului European este în detrimentul consolidării încrederii cetățenilor în parteneriatul cu UE. Este opinia Partidului Popular European, condus de Iurie Leancă, care întâmplător sau nu coincide cu cea a PD-ului, care la fel consideră că „această rezoluție va eroda semnificativ și încrederea moldovenilor.

„Adoptarea Rezoluției Parlamentului European în baza unor criterii politice și ignorarea faptului că autoritățile de la Chișinău au îndeplinit în totalitate condiționalitățile tehnice este în detrimentul consolidării încrederii cetățenilor în parteneriatul cu UE și favorizează oponenții integrării europene”, se spune în declarația PPE.

„Chiar dacă, pe moment, atitudinea Comisiei Europene și a Parlamentului European este descurajantă în raport cu Republica Moldova, PPEM va pleda în continuare pentru accelerarea reformei din domeniul Justiției, solicitând, în mod special, implicarea partenerilor europeni, astfel încât procesele să devină credibile și în interesul suprem al cetățenilor”, se arată în declarație.

La nivel parlamentar, PPEM anunță că va propune formarea unui grup de lucru privind analiza legislației electorale și va veni cu un set de recomandări „pentru ca derapaje ca invalidarea neconvingătoare a alegerilor să nu mai poată avea loc”.

Precizăm că europarlamentarul Cristian Preda a comentat reacția PD după votarea rezoluției în Parlamentul European, care a spus că „Cetățenii sunt mai inteligenți decât propagandiștii și văd foarte bine cine vrea să ajute Republica Moldova și cine o calcă în picioare.

„Uniunea Europeană a considerat multă vreme Republica Moldova un exemplu în contextul Parteneriatului Estic. De când Plahotniuc controlează jocul politic de la Chișinău, Moldova a luat-o pe o pantă descendentă. Asta văd și oamenii din Republica Moldova, iată de ce a crescut încrederea în Uniunea Europeană – pentru că se așteaptă de la Uniunea Europeană la o hotărâre, la o determinare. Oamenii nu vor ca la Bruxelles sau la Strasbourg noi să închidem ochii în fața ticăloșiilor care se petrec în Moldova”, a spus Cristian Preda.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: