image
Sursa foto: flickr.com

Tarifele pentru curentul consumat în luna mai ar putea să crească

Tarifele pentru curentul consumat în luna mai ar putea să crească. Compania Premier Energy a semnat un acord adițional cu Energocom, care prevede procurarea a 30% din volumul necesar de energie electrică, în perioada 12-31 mai. Furnizor va fi compania UkrHydroEnergo din Ucraina, care va livra curent la prețul de 84 de dolari pentru un megawatt/oră.

Prețul oferit de firma ucraineană este mai mare decât cel anunțat anterior de centrala de la Cuciurgan - de 60 de dolari pentru un megawatt/oră. Doar că centrala controlată de regimul separatist de la Tiraspol va asigura, în perioada următoare, doar 70% din necesarul de curent al Republicii Moldova.

Astfel, prețul energiei electrice din Ucraina este cu aproape 40% mai scump decât al curentului din stânga Nistrului. Prin urmare, prețul mediu al energiei electrice cumpărate de la Cuciurgan și de la UkrHydroEnergo ar putea constitui aproximativ 70 de dolari pentru un megawatt - cu aproape 30% mai mare decât a fost luat în calcul în tarifele actuale.

În aceste condiții, Premier Energy menționează că analizează datele în vederea ajustării prețului de furnizare a curentului. Compania își motivează decizia prin majorarea prețului de achiziție a energiei electrice pentru luna mai și face referire la datoria acumulată din cauza întârzierii ajustării prețului de furnizare a curentului. O decizie finală ar urma să fie aprobată de ANRE.

Noutăţile partenerilor

comentarii: