image
Sursa foto: Reuters

Undă verde pentru programele rusești de propagandă: După proiectul PSRM, a fost votat altul similar propus de Partidul Șor

Un alt proiect de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale al RM, prin care programele radio și TV din Rusia sunt readuse în spațiul audiovizual al Republicii Moldova, a fost votat în prima lectură de Parlament. De data aceasta, este vorba de un proiect de lege propus de Partidul Șor. Inițiativa a fost susținută de platforma „Pentru Moldova” și PSRM.

Proiectul înregistrat în Parlament pe 9 iunie curent e semnat de deputații Partidului Șor, Igor Himici, Denis Ulanov, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Violeta Ivanov, Vadim Fotescu și Petru Jardan.

Proiectul prevede excluderea din Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a noţiunii ,,securitate informaţională” şi anulează articolul 17 alin. (4) care reglementează modul de implementare a ,,securităţii informaţionale”:

„În vederea protejării spaţiului audiovizual naţional şi asigurării securităţii informaţionale, se permite furnizorilor de servicii media şi distribuitorilor de servicii media transmisiunea programelor de televiziune şi de radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, în SUA şi Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”.

„Soluția pentru a asigura informarea corectă a cetățenilor nu este interdicția unor posturi TV sau emisiuni TV, ci educarea mediatică a populației care să poată deosebi știrile false de cele adevărate”, argumentează deputații Partidului Șor.

Precizăm că un alt proiect privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, propus de socialiști, a fost votat ieri de Parlament în prima lectură. Autorii proiectului de lege, socialiștii Bogdan Țârdea, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi, au propus și reducerea duratei zilnice a emisiunilor locale, transmise în cadrul serviciilor de televiziune, iar transmiterea programelor în limba română să fie de cel puțin 60 la sută, nu de 80, cum este acum.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: