image
Sursa foto: Instagram

Instagram introduce noi setări de securitate pentru minori

Reprezentanții rețelei sociale au anunțat că vor implementa noi măsuri de protecție pentru copiii și adolescenții care folosesc Instagram. Conturile minorilor vor deveni implicit private, va exista un sistem care să detecteze acele conturi suspicioase care încearcă să ia legătura cu cei mici, iar posibilitățile prin care agențiile de publicitate pot ajunge la ei vor fi limitate, potrivit unui articol de pe blog-ul Instagram.

Conform reprezentanților platformei deținute de Facebook, utilizarea de conturi private este cea mai bună opțiune pentru minori, deși mulți dintre ei și-ar dori să aibă conturi publice pentru a-și construi rețeaua de urmăritori. Astfel, începând din această săptămână, conturile utilizatorilor cu vârste mai mici de 18 ani vor deveni automat private.

Tinerii care au deja un cont public de Instagram vor primi o notificare prin care sunt prezentate beneficiile deținerii unui cont privat, însoțite de explicații privind schimbarea setărilor de confidențialitate. Totuși, ei vor avea în continuare posibilitatea de a reveni la contul public sau de a-l menține astfel dacă își doresc. „Conturile private permit oamenilor să controleze cine vede sau răspunde la conținutul lor. Dacă aveți un cont privat, oamenii trebuie să vă urmărească pentru a vedea postările, poveștile și reels-urile, cu excepția cazului în care alegeți să permiteți altor persoane să vă redistribuie conținutul. De asemenea, oamenii nu pot comenta conținutul dumneavoastră în acele locuri și nu vă vor vedea deloc conținutul în Explore sau hashtag-uri”, explică reprezentanții Instagram.

Depistarea conturilor cu „comportament potențial suspect” O altă măsură vizează detectarea conturilor suspicioase care încearcă să ia legătura cu copiii sau adolescenții. Concret, a fost dezvoltată o tehnologie care permite identificarea conturilor care au prezentat un comportament potențial suspect, ceea ce va duce la oprirea interacțiunii acestora cu cele ale tinerilor. Prin „comportamentul potențial suspect”, se face referire la acele conturi care aparțin adulților care au fost blocați recent de un tânăr, de exemplu.

Dacă aceste persoane vor găsi conturile minorilor, nu vor putea să le urmărească. Pentru început, măsura se va aplica în Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, Marea Britanie și Japonia, dar se dorește extinderea ei și în alte țări. În același timp, Instagram anunță că va limita posibilităţile ca minorii să fie vizați de advertiseri, aceștia din urmă având la dispoziție mai puține categorii de informații despre copii.

Practic, în câteva săptămâni, agențiile de publicitate vor putea să direcționeze anunțuri către persoanele de sub 18 ani doar în funcție de vârstă, sex și locul unde se află. Opțiunile de direcționare disponibile anterior, precum cele bazate pe interese sau pe activitatea lor pe alte aplicații și site-uri web, nu vor mai fi disponibile. Aceste schimbări se vor aplica și pentru Facebook și Messenger. „Când tinerii împlinesc 18 ani, îi vom informa cu privire la opțiunile de direcționare pe care agențiile de publicitate le pot folosi acum pentru a ajunge la ei și la instrumentele pe care le oferim pentru a-și controla experiența publicitară”, se mai arată în anunțul reprezentanților Instagram.

Noutăţile partenerilor

comentarii: