image
Sursa foto: jurnal.md

Creditul promis de Rusia va fi unul „suveran”; Chicu: Asta înseamnă că o să cheltuim banii fără condiții adiționale

Împrumutul pe care Republica Moldova îl negociază cu Federația Rusă va fi unul „suveran”, adică banii vor fi acordați fără anumite condiții, a anunțat astăzi premierul Ion Chicu,

„Continuăm negocierile cu partea rusă pentru oferirea unui credit suveran. „Credit suveran” asta înseamnă că noi primim banii în bugetul țării și noi îi cheltuim fără condiții adiționale, conform legislației Republicii Moldova. (...) Eu cred că, în următoarele zile, ultimele detalii în acordul cu Federația Rusă vor fi negociate și vom avea această înțelegere”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, șeful Guvernului a adăugat că la licitațiile pentru reparația drumurilor, pentru care vor fi cheltuiți banii rusești, vor putea participa toate companiile internaționale.

„Pentru aceasta au fost lansate concursuri pentru construcția drumurilor și la finalizarea acestor concursuri vom desemna câștigătorii. Este o transparență maximă. Toate companiile internaționale pot participa la acest concurs”, a mai spus Ion Chicu.

Precizăm că Guvernul de la Chișinău a anunțat lansarea unui program de reabilitare a drumurilor, în sumă totală de 5,5 miliarde de lei, iar sursa de finanțare pe care contează este creditul de 500 de milioane de dolari SUA din partea Rusiei.

Anterior, ministrul Economiei și Infrastructurii a declarat că negocierile cu partea rusă cu privire la acest împrumut vor fi încheiate pe parcursul lunii februarie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: