image
Sursa foto: Getty Images

Conor McGregor, "răspuns brutal" după ce Floyd Mayweather a anunțat când va avea loc "revanșa de un miliard de dolari"

Cu câteva zile înainte de meciul demonstrativ cu japonezul Mikuru Asakura, Floyd Mayweather a ținut să-și facă public programul, care include un meci-revanșă cu Conor McGregor.

Americanul a anunțat că, după meciul cu Asakura, va boxa cu un star de pe Youtube, Deji, iar în 2023 va avea loc acea revanșă cu irlandezul McGregor, tot pe regulament de box. La scurt timp a urmat și reacția lui Conor McGregor.

Fostul dublu campion mondial din UFC a postat pe rețelele sociale următorul text: "Nu sunt interesat".

Reacția sa este una surprinzătoare, iar presa britanică o consideră "brutală". Asta cu toate că părțile implicate au negociat deja mai mulți termeni din contract.

McGregor este recunoscut pentru curajul său de a înfrunta orice adversar, iar această replică a fost una neașteptată.

Zvonurile din ultimii ani, potrivit cărora un nou meci dintre Floyd Mayweather (45 de ani) şi Conor McGregor (34 de ani) va avea loc, capătă contur. După ce în iunie s-a vorbit despre "revanşa de un miliard de dolari", la începutul lunii august s-au scos la iveală care confirmă că aceasta e foarte aproape de a deveni realitate.

Presa britanică a citat o sursă apropiată negocierilor, sub protecţia anonimatului, care confirmă înţelegerea şi susţine că mai sunt foarte puţine detalii de pus la punct.

În plus, meciul nu va fi unul demonstrativ, ci oficial, la fel ca prima confruntare dintre cei doi, din 2017. La acea vreme, Mayweather l-a învins pe McGregor prin knock out, în runda a zecea, fără ca irlandezul să aibă vreo şansă.

S-au stabilit mai multe detalii. Meciul va avea zece runde şi se va disputa la categoria 70.3 kg. Aceasta ar putea fi o problemă pentru McGregor, care are acum peste 86 de kilograme şi chiar se gândea să urce în greutate la revenirea în MMA, după un an de la accidentarea în urma căreia s-a ales cu piciorul rupt.

De această dată, meciul va fi chiar ultimul pe care Floyd Mayweather îl va disputa. Americanul este decis să nu mai urce vreodată în ring, cu toate că a mai spus acest lucru, după ce s-a retras mai întâi în 2015 şi apoi a revenit în 2017 chiar pentru acea luptă cu McGregor.

Mayeather i-a promis lui McGregor şi o bursă impresionantă, după mai multe negocieri, iar acesta a acceptat. Suma se ridică la 155 de milioane de euro.

La prima confruntare, irlandezul a încasat 85 de milioane, potrivit Forbes, fără bonusuri, însă cu totul, a luat peste 110 milioane. Niciodată în cariera sa nu mai văzuse o asemenea sumă, din moment ce bursa lui cea mai mare din UFC era undeva la patru milioane de euro.

De cealaltă parte, Mayweather a încasat 100 de milioane de euro, tot fără bonusuri şi alţi bani din drepturile de imagine, iar cu totul, a primit 260 de milioane. Lupta de la acea vreme a fost pe locul secund în istorie, cu 4 milioane de cumpărători pay-per-view şi a generat peste 600 de milioane de dolari.

Citeşte mai mult despre

comentarii: