image
Sursa foto: jurnal.md

Focar de infecție COVID-19 la Fălești; Cinci angajați ai fabricii de ouă „Kinder” de la Fălești au fost testați pozitiv

Doina Gherman: „Mai mulți săteni din diferite localități - Chetriș, Musteața, Hâncești, Ișcalău au chemat serviciul de ambulanță. Aceștia au febră mare, au simptome evidente, iar medicii doar le administrează medicamente ca să le scadă febra și îi lasă acasă.”

După ce Ministerul Sănătății a confirmat că cinci angajați ai fabricii de ouă „Kinder” au fost testați pozitiv cu noul virus, raionul Fălești ar putea fi un nou focar de infecție, susține deputata PAS, Doina Gherman. Aceasta scris pe pagina sa de facebook că mulți dintre angajați se simt rău, iar medicii doar le administrează medicamente ca să le scadă febra și îi lasă acasă.

Doina Gherman deputat fracțiunea PAS:

Situația e mult mai gravă, pentru că la această fabrică lucrează localnici din aproape toate satele raionului! Și acolo mocnea un focar de infecție! Cum naiba să faci bani din jucării pe timp de pandemie? Cât de lacom trebuie să fii ca să faci asta cu prețul sănătății și a vieții oamenilor?

Ieri, (4 aprilie) mai mulți săteni din diferite localități - Chetriș, Musteața, Hîncești, Ișcalău au chemat serviciul de ambulanță. Aceștia au febră mare, au simptome evidente, iar medicii doar le administrează medicamente ca să le scadă febra și îi lasă acasă! Pentru că nu mai sunt paturi la spitalul din Bălți, iar la Fălești - nu este centru COVID. De Chișinău nici nu se visează. Deci, aceste persoane nu sunt nici măcar testate. Nu sunt teste nici pentru pacienți, și nici pentru medici! Pentru nimeni!

Doi soți de 78 și 79 de ani implorau medicii de la salvare să nu îi lase acasă că mor până dimineața! Cu toate astea, cuplul a fost lăsat de izbeliște, adică mă rog, în grija medicului de familie din sat care și el are febră de 2 zile!

Este strigător la cer faptul că medicii vor să ajute, dar nu o pot face. Nu au cum și nu au unde! Consiliul raionul este surd la cererile lor. Nici vorbă să le pună la dispoziție echipamente de protecție sau teste. În schimb le reușește cu brio să le pună viețile în pericol atât lor, cât și tuturor cetățenilor din acest raion”, menționează deputata.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: