image
Sursa foto: moldova.org

O profesoară din Sângera, diagnosticată cu rujeolă: A intrat în contact cu 134 de elevi

O profesoară din cadrul Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” din orașul Sângera a fost diagnosticată cu rujeolă, iar în prezent este spitalizată. Profesoara nu era vaccinată împotriva rujeolei și a intrat în contact cu 134 de elevi din instituție.

Aunțul a fost făcut de șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi în cadrul ședinței de astăzi a Serviciilor Primăriei.

Potrivit ei, cazul a fost înregistrat la data de 21 ianuarie.

În contact direct cu profesoara s-au aflat 134 de elevi din cinci clase. Conform datelor despre imunizări, care sunt insuficiente, dintrre aceștia, 11 elevi nu dispun de date de nicio doză de vaccină împotriva rujeolei, doi elevi, din motivul de refuz al părinților, iar alții pur și simplu nu au prezentat datele despre imunizări. Totodată, 40 de elevi nu dispun de date de revaccinare împotriva rujeolei, 83 de elevi sunt revaccinați împotriva rujeolei conform vârstei”, a declarat Tatiana Bucearschi.

Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi a mai declarat că profesoarea nu era vaccinată, iar conform legii nu era obligată să facă asta.

„A fost la datoria dumeaei să se vaccineze atât timp cât lucrează în fiecare zi cu copii. Există riscul de îmbolnăvire și a elevilor ”, a declarat Bucearschi.

Viceprimarul Inga Ionesii a cerut ca datele privind situația rujeolei să fie publicate în surse media ca cetățenii să fie informați despre necesitatea vaccinării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: