image
Sursa foto: usmf.md

Directorul Spitalului Republican a fost ELIBERAT din funcție; Care ar fi motivul

În plină pandemie de coronavirus, autoritățile au decis să facă modificări în structura administrativă a Spitalului Clinic Republican. Astfel actualul director al spitalului Anatol Ciubotaru a fost demis din funcție.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale.

„Pentru a spori capacitățile Spitalului Clinic Republican de a face față provocării în domeniul epidemiologic a fost luată decizia de a opera modificări la nivel de management instituției”, a declarat Chicu.

Amintim că astăzi patru medici din cadrul spitalului au fost testați pozitiv la infecția cu coronavirus după ce și-au efectuat testele într-un laborator privat. În acest context, ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a declarat că medicii vor fi supuși unor teste repetate în cadrul laboratorului ANSP, pentru a stabili cu extactitate diagnosticul.

Fostul director al spitalului Anatol Ciubotaru a fost implicat într-un scandal la începutul lunii februarie curent, după ce medicii angajați în cadrul instituției au înaintat o petiție Ministerului Sănătății, prin care au scos la iveală detalii alarmante privind managementul defectuos al instituției. Aceștia au precizat atunci că Anatol Ciubotaru eliberează din funcții medicii incomozi și anume el se face vinovat de exodul masiv al cadrelor medicale și paramedicale din acest spital.

Pe de altă parte Anatol Ciubotaru a negat orice acuzație și a precizat că este o răzbunare din partea unor medici cărora le-au fost constatate multiple abateri în activitatea profesională, prin încălcări grosolane a disciplinei de muncă, atitudine iresponsabilă față de sănătatea bolnavilor și nerespectarea protocoalelor medicale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: