image
Sursa foto: ANSA

FOTO: Peste 100 de controale inopinate efectuate de inspectorii ANSA timp de o săptămână; Ce abateri au depistat

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor informează că au efectuat în perioada 5-8 august, curent, 129 de controale inopinate. Ca rezultat, au depistat multiple abateri în urma cărora au fost emise 31 de prescripții și au fost întocmite 26 de procese verbale contravenționale. În aceeași perioadă a fost sistată activitatea a două unități de comerț.

Inspectorii Agenției au depistat și au dispus restricții de comercializare a produselor alimentare neconforme în cantitate de peste 300 kg.

Au fost depistate abateri de comercializare a produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat, de marcare neconformă, de încălcare a regulamentelor sanitare și lipsa informației necesare pentru consumatori.

În unele unități lipseau prețurile, nu era respectată vecinătatea produselor și totodată, lipsea certificatul controlului medical alangajaților.

SS
SS
SS

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri în domeniul legislației protecției consumatorului, consumatorii sunt îndemnați să depună o petiție la Agenție: email: [email protected]

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544; telefon: 0(22) 26 46 43

Noutăţile partenerilor

comentarii: