image
Sursa foto: GettyImages

Furtuna Dennis: A fost declarat cod ROȘU în Norvegia; În Marea Britanie maşinile plutesc precum bărcile // VIDEO

Furtuna Dennis ajunge și în Norvegia, unde va aduce viscol puternic, pentru care au fost lansate coduri roșii în mai multe provincii.

Furtuna a făcut ravagii și în Marea Britanie. Arhipelagul s-a confruntat cu a două furtună în două săptămâni. Un om a murit după ce a fost luat de o viitură, iar doi și-au pierdut viața pe mare, din cauza vântului puternic și a valurilor mari.

Vântul a suflat cu 120 de kilometri pe oră și, după ce a plouat în 48 de ore mai mult decât într-o lună întreagă, râurile au ieșit din albii. În Țara Galilor și mai multe zone ale Angliei, autoritățile au declarat "incidente majore".

„Suntem complet blocați în case. Nu a venit nimeni de la primărie, nu ne-a bătut nimeni la ușă”

Totul e distrus! Nu știu cum de mai avem electricitate.

Și nu avem asigurare. Minunat!”, susțin localnicii.

Într-un oraș din Țara Galilor, pe străzile transformate în râuri, mașinile au plutit precum bărcile. În unele locuri, odată cu apa, și pământul a luat-o la vale, blocând drumurile cu nămol și grohotiș.

Zonele de coastă au fost izbite de valuri uriașe, de peste 10 metri, care au trecut peste bariere și au invadat străzile. Pe coasta scoțiană, vântul a bătut atât de tare încât chiar și feriboturile au avut dificultăți.

În Irlanda, rafalele au ajuns la 100 de kilometri pe oră și au fost însoțite de ploi și grindină. Gărzile de coastă au avut surpriza să găsească, adusă la țărm de valuri, o navă care fusese abandonată în Insulele Bermude în urmă cu un an și jumătate.

comentarii: