Polițiștii de patrulare ai Regimentului Nord al INP au discutat, timp de o săptămână, cu conducătorii auto din nordul țării despre accidentele rutiere, cauze și riscuri, dar și despre cum pot fi prevenite acestea prin informație și educație.

Acțiunea a avut loc în contextul în care, în primele 7 luni din acest an, în nordul țării s-au produs 234 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat 38 de persoane, iar 255 au fost traumate.

Fără nicio amendă aplicată, doar cu dialog despre încălcările care ne pot lua viața în orice moment- așa au arătat documentările polițiștilor din nord, chiar dacă au depistat încălcări.

Aceștia au explicat conducătorilor auto că „mie nu mi se va întâmpla” nu există, că viteza ucide și asta este demonstrat zilnic, că starea de ebrietate face victime și lasă oameni nevinovați cu sechele pe viață, că în timpul stopărilor „neîntemeiate” în viziunea șoferilor sunt depistați conducători auto sub influența alcoolului sau drogurilor, mașini în orientare sau substanțe periculoase, că atunci când va fi o conlucrare eficientă între șoferi și poliție și respect reciproc- vom avea un trafic sigur și liniștit.

În cadrul măsurilor organizate șoferii au primit din partea polițiștilor pliante cu informații importante despre factorii și cauzele accidentelor rutiere, li s-a recomandat să rasfoiască periodic Regulamentul Circulației Rutiere și să-și conducă cu responsabilitate unitățile de transport.

Angajații INP au adoptat tactica discuțiilor cu șoferii, pentru a vedea impactul și comportamentul acestora pe traseu, atunci când nu sunt amendați.