image
Sursa foto: Jurnal.md

Dezmăț pe timp de ciumă: Primăria Chișinău anunță licitație pentru construcția unui havuz de peste 4 milioane de lei

Direcția General locativă comunală și amenajare a primăriei capitalei a anunțat o licitație de achiziționare a serviciilor de construcție a unui havuz în parcul „La Izvor” în sumă de circa 4,2 milioane de lei. „Este un dezmăț pe timp de ciumă”, a comentat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Potrivit valoarea totală estimată fără TVA a construcției havuzului pietonal din parcul La Izvor este de 4 217 361.00 MDL. Anunțul a fost plasat ieri, 3 aprilie.

achizițiiachiziții

„Cu așa bani s-ar fi putut procura circa 30 de mii de măști sau căteva mii de teste. Prim-ministrul Ion Chicu vorbea toata săptămâna că nu sunt bani în buget, pe când opoziția zilnic îi arata cum este posibil de redus cheltuielile, care ca și în acest caz pot foarte bine să mai aștepte”, a spus Alexandru Slusari.

Ieri, Ion Chicu a participat la o emisiune de la Jurnal TV la care a fost întrebat de ce pe timp de pandemie nu sunt stopate achizițiile publice. Premierul a declarat că săptămâna viitoare vor fi operate modificări la buget, fiind tăiate anumite cheltuieli care nu sunt prioritare, precum mașini, mobilă, computere etc. Premierul a spus că acest lucru se va întâmpla fie la propunerea ministerelor de profil, fie la indicația Ministerului Finanțelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: