image
Sursa foto: Jurnal.md

Ce spune agricultorul mașinile căruia au fost incendiate în această noapte: „Nu am alți dușmani decât hoții de la guvernare”

Mihail Bobicov, agricultorul de la Căușeni, căruia i-au fost incendiate automobilele în această noapte, ne-a informat că nu are dușmani și nu a fost intimidat anterior. A ieșit la protest deoarece are 50 de ha de pământ pe care le lucrează împreună cu fiul său. Circa 35 de ha de pământ, semănate cu porumb și floarea soarelui, au fost compromise de secetă. Este unul din vorbitorii care au ținut discursuri în timpul protestului care a avut loc în fața clădirii Guvernului. A criticat actuala guvernare și, în speță, pe deputatul de la Căușeni, Grigore Repeșciuc, despre care a menționat că nu-i mai reprezintă pe oamenii din circumscripția care l-au ales, după ce a trecut de la PD la „Pro Moldova”, iar mai apoi, la „Pentru Moldova”.

Agricultorul ne-a informat că a parcat mașinile în preajma casei. Acestea i-au fost incendiate la ora 04:35.

O persoană care a observat incendiul a alertat serviciul de pompieri. „Totul s-a întâmplat foarte repede, în vreo 20 de minute. Din imaginile video de pe camerele de supraveghere se vede că se apropie o persoană care le dă foc. Poliția se ocupă de acest caz, nu știm încă cine este”, a declarat Mihail Bobicov pentru Jurnal.

Bărbatul este militar de profesie. „Am fost comandant de unitate aici la Căușeni. Acum șase ani am ieșit la pensie. Dacă ei cred că astfel mă pot intimida greșesc. Nu ne pot opri așa ușor. Noi vom continua să protestăm”, a spus bărbatul.

El a mai precizat că una din mașini îi aparține fiului și l-a costat 10 mii de euro, iar cealaltă - 8000 de euro.

„Dușmani nu avem, în afară de hoții și corupții despre care am vorbit și în PMAN și în fața Parlamentului. Iată aceștia sunt dușmanii mei.Cei care se tem pentru fotoliile lor. Noi avem aici o persoană despre care am dubii, dar n-am dovezi și nici n-o să găsim. Dar lasă el să știe că nu mă tem de dânsul și eu știu că el asta a făcut, garantez că n-o să las asta așa”, a mai spus fermierul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: