image
Sursa foto: Getty Images

Italia, regina Europei după 53 de ani! Imagini memorabile de la Londra

Italia a câștigat EURO 2020 la loviturile de departajare, scor 3-2, după o finală dramatică în compania Angliei.

Pentru Italia este al doilea titlu cucerit în întreaga ei istorie, după cel cucerit în 1968. Selecționerul Roberto Mancini a preluat Italia după ratarea calificării la Campionatul Mondial din 2018, iar "Squadra Azzurra" a ajuns acum la 34 de meciuri fără înfrângere! Ultimul eșec al Italiei datează din septembrie 2018, împotriva Portugaliei.

Finala Italia - Anglia a ajuns la loviturile de departajare după ce scorul a fost 1-1 la capătul celor 120 de minute. Pentru Italia au înscris de la 11 metri Domenico Berardi, Leonardo Bonucci și Federico Bernardeschi, în timp ce Andrea Belotti și Jorginho au ratat. Pentru Anglia au marcat Harry Kane și Harry Maguire, în timp ce Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au ratat.

Anglia a jucat doar a doua sa finală majoră, după cea a Cupei Mondiale din 1966, pe care a reuşit să o câştige pe teren propriu, cu 4-2, după prelungiri.

Italia deţine acum cea mai mare diferenţă de ani între două titluri EURO, 53 de ani.

Italianul Jorginho, care a ratat de la 11 metri, a devenit al zecelea jucător care a câştigat în acelaşi sezon EURO şi Liga Campionilor.

În drumul său spre finală, Italia a învins Turcia (3-0), Elveţia (3-0) şi Ţara Galilor (1-0), în grupă, a trecut de Austria în optimi (2-1, după prelungiri), a învins Belgia în sferturi (2-1) şi a trecut de Spania în semifinale (4-2, la loviturile de departajare).

Anglia a învins Croaţia (1-0), a remizat cu Scoţia (0-0) şi a trecut de Cehia (1-0), în grupă, apoi a câştigat în faţa Germaniei (2-0) în optimi, a surclasat Ucraina (4-0) în sferturi, iar în semifinale s-a impus în faţa Danemarcei (2-1, după prelungiri).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: