image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu, după CSS: „Scumpirea carburanților - concertată; Prețurile trebuie ÎNGHEȚATE”; Ce s-a discutat despre Aeroport

(Știre actualizată la ora 17:38)

Președintele Maia Sandu a ieșit cu declarații după ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a durat mai bine de șase ore. Printre principale subiecte despre care a vorbit șeful statului în fața presei se numără concesionarea Aeroportului, dar și majorarea de câteva ori a prețurilor la carburanți timp de o lună.

„Este o acțiune concertată din partea companiilor. Am discutat și despre lipsa de acțiune din partea instituțiilor statului, anul trecut, când pe piața internațională prețurile au scăzut destul de mult, iar în RM au crescut. Soluția acum este plafonarea prețurilor. Consiliul Concurenței trebuie să intervină prin înghețarea prețurilor când e evidentă acțiunea concertată”, a declarat Maia Sandu.

Despre subiectul principal pe agenda CSS de astăzi - concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău - Maia Sandu a spus că au fost invitați reprezentanții mai multor instituții, acesta fiind și motivul de ce ședința a durat mult mai mult decât era preconizat.

„Discuția a durat mai mult, e un subiect complicat, sunt multe detalii. Mi-ar plăcea să vă pot povesti mai multe ce am auzit, dar nu pot, pentru că dosarul urmează să meargă în instanță. Procuratura Generală ne-a informat că dosarul e la etapa finală și sper în scurt timp să meargă în judecată”, a mai spus Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: