image
Sursa foto: casamajestatiisale.ro

Principesa Margareta: „Sprijinirea R. Moldova în idealul de a adera la UE este o datorie istorică pentru Coroana Română”

Sprijinirea Republicii Moldova în idealul ei de a adera la Uniunea Europeană este o datorie istorică și morală pentru Coroana Română, se arată într-un mesaj semnat de Principesa Margareta a României, Custodele Coroanei române.

Regele Ferdinand și Regina Maria, străbunicii mei, pot fi considerați în țara-soră „părinți” ai istoriei ei moderne, iar Regele Mihai, tatăl meu, este respectat și admirat, în egală măsură de națiune și de autoritățile politice.

Coroana Română este, totodată, un instrument de sprijin și un depozitar de valori europene. În ultimele două decenii, Familia Regală a dezvoltat în Republica Moldova proiecte în educație, economie, învățământ militar, cultură și societate civică și știm cât de vibrante sunt, în această țară, atât generația tânără, cât și elita intelectuală. De fapt, o parte importantă a lor muncește și trăiește în prezent în țările UE, unde și-a câștigat respectul și încrederea comunităților de adopție.

Îmi exprim profunda încredere și convingere că acum este momentul potrivit pentru a face din Republica Moldova o parte a familiei noastre europene de națiuni demne și sigure”, se spune în mesajul Custodelui Coroanei române.

ss

Amintim că Republica Moldova și Ucraina sunt în așteptarea obținerii statutului de țări candidate pentru aderare la Uniunea Europeană. Istoricul eveniment urmează să se producă în cadrul summit-ului Uniunii Europene care se desfășoară pe 23-24 iunie 2022, la Bruxelles.

comentarii: